Als je op zoek bent naar werkschoenen die je snel kunt aantrekken kom je al snel uit op schoenen die beschikken over het Boa veter systeem. Dit zijn schoenen die je door het ingebouwde veter systeem snel kunt aantrekken en uittrekken.

We zullen in dit artikel de meest gestelde vragen over deze werkschoenen voor je beantwoorden en zullen de nodige informatie voor jou op een rijtje zetten zodat je er verzekerd bent dat jij het beste product dat past bij jouw wensen en eisen zult vinden.

In welke gevallen moeten werkschoenen met Boa veter systeem worden gebruikt?

  • Als je de sluiting van je schoenen heel precies moet kunnen aanpassen om ze aan te passen aan de vorm van je voeten (denk hierbij aan de schoenen heel strak te trekken of juist wat losser wanneer je dikkere ondersokken aan hebt
  • Als je werkschoenen nodig hebt die je zeer snel kan uittrekken wanneer dat nodig is, bijvoorbeeld bij een ongeval
  • Als je geen zin hebt in de reguliere tijdrovende veters

Wat is het Boa veter systeem?

Het Boa-systeem is een sluitsysteem dat eerst werd gemaakt voor sportschoenen en later werd geïntroduceerd in de wereld van werkschoenen.
Het bestaat uit een flexibele kabel die zeer goed bestand is tegeN slijtage. Ook kan je de veters op een bepaalde stand waarbij je voeten goed ingesloten zitten vastzitten doormiddel van het drukken op een knopje. Zoals je ze makkelijk kunt vastzetten kan je ze ook door middel van het drukken op één knop direct los maken.

Het grootste voordeel van het Boa-systeem is de extreme snelheid waarmee het schoeisel kan worden geopend (erg belangrijk in geval van nood). Bovendien kan de sluiting op veel punten van de schoen worden aangepast, zodat het schoeisel aan de vorm van de voet wordt aangepast.

Aan welke normen voldoen werkschoenen met Boa veter systeem?

Net als alle gewone werkschoenen, voldoen werkschoenen met Boa veter systeem aan de standaard UNI EN ISO 20345 = “schoeisel uitgerust met neus, die de drager beschermt tegen stoten en pletten, met weerstand tegen energieën tot 200J en tegen drukbelastingen van minimaal 15 kN ”.