Wanneer je op zoek bent naar werkschoenen zonder metalen veiligheidsneus die licht en sterk zijn kan ik schoenen aanbevelen met een neus gemaakt van glasvezel.

In dit artikel zal ik antwoord geven op de meest gestelde vragen over werkschoenen met een glasvezel neus. Dit gaat je helpen een keuze te maken die voldoet aan jouw wensen.

Glasvezel is een materiaal die geen metalen bevatten. Hierdoor is de neus niet herkenbaar bij metaaldetectoren. Ook geleid glasvezel geen hitte of kou.

Glasvezel is één van de lichtste en sterkste materialen die gebruikt kunnen worden voor neuzen in veiligheidsschoenen. Zo is het ook niet verwonderlijk dat veel lichtgewicht werkschoenen een glasvezel neus hebben.

Eigenschappen

Glasvezel neuzen zijn een goede keuze wanneer je werkschoenen zoekt zonder metaal (metaalvrij). Het grootste verschil tussen glasvezel en plastic neuzen in veiligheidsschoenen is de dikte van het materiaal (Glazevel is dunner) waar de sterkte gelijk is.

Zo kunnen fabrikanten van werkschoenen met glasvezel een lichtere schoen maken dan met andere materialen.

Een nadeel van glasvezel is de prijs. De prijs van glasvezel is hoger dan dat van andere veel gebruikte materialen (staal, aluminium, composiet en carbon).

Voordelen van Glasvezel

  • Testen die de impact sterkte bepalen geven uitstekende scores. Werkschoen met glasvezel zijn niet elastisch.
  • Goede isolatie van temperatuur; glasvezel is zowel te gebruiken voor werkzaamheden in koude als warme ruimten.
  • Door de samenstelling van Glasvezel geleid dit materiaal geen elektriciteit.