Bedrijfskleding word gebruikt om u te beschermen tegen gevaren in uw werkomgeving, maar vaak genoeg word vergeten wat nou eigenlijk de toegevoegde waarde hiervan is, omdat het een gewoonte word om veilige bedrijfskleding te dragen ne is het een deel van ons uniform.

Bedrijfskleding in de chemie

Werk waar veel handarbeid is, en buitenwerkzaamheden zijn misschien wel de meest voor de hand liggende beroepen waar beschermende bedrijfskleding gedragen word. Wanneer u bijvoorbeeld werkt op een bouw, zijn er allerlei gevaren die op uw pad kunnen komen, zo kunnen er gevaarlijke materialen op de grond liggen, waar u uw voeten tegen aan kunnen stoten en zo voor langere tijd geblesseerd kan raken.

Maar wat voor bedrijfskleding is er precies nodig en waarom?

Werkbroeken – Gemaakt van duurzaam materiaal en voorzien van kniestukken en grote zakken.

Werkhandschoenen – Deze zorgen ervoor dat uw handen beschermt blijven.

Werksokken – Sokken met extra steun zodat u comfortabel werkschoenen en werklaarzen kunt dragen.

Veiligheidsbrillen – De ogen zijn het meest belangrijke en gevoelige deel van uw lichaam, dit dient goed beschermt te worden!

Signaalkleding – Ook wel reflectiekleding genoemd, maken u zichtbaar bij onveilige situaties.

Kniestukken – De knieën zijn een zwak gedeelte van het lichaam, en extra bescherming ervan kan cruciaal zijn om langdurig letsel te voorkomen.

Veiligheidshelm – Zorgen ervoor dat uw hoof beschermd blijft.

Wie heeft deze bedrijfskleding nodig?

Als u veel manuele arbeid doet, hangt het er vanaf. Bouwvakkers zullen vaak werklaarzen dragen zodat wanneer zware objecten vallen, hun tenen en voeten beschermd zijn. Zei zullen ook werkhandschoenen dragen en voorzien zijn van een veiligheidshelm. Dit is ook verplicht op de bouwplaats.

Monteurs hebben werkbroeken en kniestukken nodig, zodat wanneer ze langere tijd op hun knieën zitten, ze beschermd zijn tegen onnodig letsel.

Lassers zullen vaak veiligheidsbrillen dragen, vaak worden dit ook wel laskappen genoemd. Dit is gevaarlijk werk en de ogen zijn altijd erg kwetsbaar.

Als u buiten werkt, bijvoorbeeld langs de weg bij werkzaamheden, dient u signaalkleding te dragen. Zodat u altijd makkelijk zichtbaar bent voor aankomend verkeer.

De meeste werknemers dienen wel iets van bedrijfskleding te dragen tijdens het uitoefenen van hun beroep. Bedrijfskleding is erg gespecialiseerd en is verkrijgbaar voor allerlei verschillende beroepen en toepassingen. Laat u daarom altijd goed adviseren door professionals op dit gebied!