Hoe zorgt u ervoor dat uw werknemers veilige bedrijfskleding dragen?

Zonder er ook maar over na te denken is veilige bedrijfskleding, ook wel persoonlijke beschermingsmiddelen genoemd, of afgekort PBM’s. Eén van de meest belangrijke zaken op elke werkplek, zeker bij een bouwplaats. Het helpt de werknemers met het uit te voeren werk, en tegelijkertijd zorgt het ervoor dat de werknemers beschermd zijn tegen blessures en ongevallen. Jammer genoeg word veilige werkkleding niet altijd met liefde gedragen, of zelfs helemaal niet gedragen, als werkgever dient u de regels en wetgevingen na te leven op het gebied van veiligheid, daarom is het ook belangrijk dat u ervoor zorgt dat de werknemers de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen dragen.

Veilige bedrijfskleding

Als werkgever zult u constant verschillende smoesjes aanhoren waarom werknemers geen PBM’s willen dragen. …

Wanneer heb ik beschermde bedrijfskleding nodig, en wat?

Bedrijfskleding word gebruikt om u te beschermen tegen gevaren in uw werkomgeving, maar vaak genoeg word vergeten wat nou eigenlijk de toegevoegde waarde hiervan is, omdat het een gewoonte word om veilige bedrijfskleding te dragen ne is het een deel van ons uniform.

Bedrijfskleding in de chemie

Werk waar veel handarbeid is, en buitenwerkzaamheden zijn misschien wel de meest voor de hand liggende beroepen waar beschermende bedrijfskleding gedragen word. Wanneer u bijvoorbeeld werkt op een bouw, zijn er allerlei gevaren die op uw pad kunnen komen, zo kunnen er gevaarlijke materialen op de grond liggen, waar u uw voeten tegen aan kunnen stoten en zo voor langere tijd geblesseerd kan raken.

Maar wat voor bedrijfskleding is er precies nodig en…

Werkschoenen met het Boa veter systeem

Als je op zoek bent naar werkschoenen die je snel kunt aantrekken kom je al snel uit op schoenen die beschikken over het Boa veter systeem. Dit zijn schoenen die je door het ingebouwde veter systeem snel kunt aantrekken en uittrekken.

We zullen in dit artikel de meest gestelde vragen over deze werkschoenen voor je beantwoorden en zullen de nodige informatie voor jou op een rijtje zetten zodat je er verzekerd bent dat jij het beste product dat past bij jouw wensen en eisen zult vinden.

In welke gevallen moeten werkschoenen met Boa veter systeem worden gebruikt? Als je de sluiting van je schoenen heel precies moet kunnen aanpassen om ze aan te passen aan de vorm van je voeten…

Reebok veiligheidsschoenen

Wanneer je op zoek bent naar veiligheidsschoenen van een van ’s werelds bekendste merken met betrekking tot sportartikelen, waarbij geavanceerde technologieën, design en comfort worden gecombineerd, raden wij je aan dit volledige artikel over …

Werkschoenen met een glasvezel neus

Wanneer je op zoek bent naar werkschoenen zonder metalen veiligheidsneus die licht en sterk zijn kan ik schoenen aanbevelen met een neus gemaakt van glasvezel.

In dit artikel zal ik antwoord geven op de meest gestelde vragen over werkschoenen met een glasvezel neus. Dit gaat je helpen een keuze te maken die voldoet aan jouw wensen.

Glasvezel is een materiaal die geen metalen bevatten. Hierdoor is de neus niet herkenbaar bij metaaldetectoren. Ook geleid glasvezel geen hitte of kou.

Glasvezel is één van de lichtste en sterkste materialen die gebruikt kunnen worden voor neuzen in veiligheidsschoenen. Zo is het ook niet verwonderlijk dat veel lichtgewicht werkschoenen een glasvezel neus hebben.

Eigenschappen

Glasvezel neuzen zijn een goede keuze wanneer je werkschoenen …

Bata Industrials veiligheidsschoenen

Wanneer je op zoek bent naar high-tech werkschoenen van een historische schoenenfabrikant, dan raad ik je aan verder te lezen in dit artikel over Bata Industrials veiligheidsschoenen.

Een korte omschrijving van de geschiedenis van het merk Bata Industrials:

Thomas Bata richtte een schoenenfabriek op in Zlín, Tsjechië. In slechts een aantal decennia slaagde Bata erin om een van de grootste schoenfabrikanten in Europa te worden. Dit gebeurde dankzij een slimme bedrijfsstrategie, mechanisatie en concurrerende prijzen.

Na het succes in Tsjechië startte Bata met het bouwen van fabrieken in andere landen, waaronder Nederland. Bata kocht grond van de gemeente om een productiefaciliteit te bouwen: Batadorp, wat een exacte kopie is van het hoofdkantoor in Zlín.

Wat onderscheidt Bata Industrials van de…

Haix veiligheidsschoenen

Wanneer je op zoek bent naar veiligheidsschoenen welke geproduceerd worden door een bedrijf dat geschiedenis schrijft met haar high-tech schoenwaren voor de beroepshelden van onze wereld: de hulpverleners, raad ik je aan om ook de rest van dit artikel over Haix veiligheidsschoenen te lezen. In dit artikel zullen we enkele modellen Haix veiligheidsschoenen laten zien, ingedeeld naar hun uitstekende eigenschappen.

Een korte omschrijving van de geschiedenis van het merk Haix:

Veiligheidsdiensten hebben betrouwbaar schoeisel nodig voor het geval ze in actie moeten komen, ongeacht het type incident. Het kan zijn dat de hulpverleners gedwongen worden om op hun knieën te werken, om te klimmen, om zich een weg te banen door het puin of om zich voort te bewegen door …

Veiligheidsschoenen voor lassers

Wanneer je op het werk schoenen nodig hebt die je beschermen tegen vonken als gevolg van laswerkzaamheden, raad ik je aan om een paar veiligheidsschoenen voor lassers aan te schaffen.

In welke gevallen dienen veiligheidsschoenen voor lassers te worden gebruikt?

Wanneer er op het werk risico is op brandwonden, veroorzaakt door vonken. Wanneer het op het werk vaak gebeurd dat er kleine objecten op je voeten vallen en je behoefte hebt aan extra bescherming, ook om te voorkomen dat je iets in je schoenen krijgt. Dit tweede punt is interessant: inderdaad, niet alleen lassers gebruiken dit soort veiligheidsschoenen, maar ook diverse andere werknemers, zoals schilders of mechanica. Zij gebruiken deze schoenen vooral om te voorkomen dat zij materialen in hun …