Wanneer je op zoek bent naar high-tech werkschoenen van een historische schoenenfabrikant, dan raad ik je aan verder te lezen in dit artikel over Bata Industrials veiligheidsschoenen.

Een korte omschrijving van de geschiedenis van het merk Bata Industrials:

Thomas Bata richtte een schoenenfabriek op in Zlín, Tsjechië. In slechts een aantal decennia slaagde Bata erin om een van de grootste schoenfabrikanten in Europa te worden. Dit gebeurde dankzij een slimme bedrijfsstrategie, mechanisatie en concurrerende prijzen.

Na het succes in Tsjechië startte Bata met het bouwen van fabrieken in andere landen, waaronder Nederland. Bata kocht grond van de gemeente om een productiefaciliteit te bouwen: Batadorp, wat een exacte kopie is van het hoofdkantoor in Zlín.

Wat onderscheidt Bata Industrials van de andere merken veiligheidsschoenen?

Het ontwerp en de prestaties van veiligheidsschoenen zijn door de jaren heen steeds verder ontwikkeld. Dergelijke schoenen houden je niet alleen veilig, ze verminderen ook vermoeidheid. Hierdoor zijn veiligheidsschoenen een sleutelelement geworden voor elk bedrijf. Het state-of-the-art design, gecombineerd met de nieuwste materialen en technieken zorgen ervoor dat Bata Industrials’ producten anders zijn dan alle andere veiligheidsschoenen die je ooit hebt gedragen. De laatste modellen bieden je een excellente pasvorm en een hoog comfortniveau. De nieuwe zolen ‘Walkline 2.0’ bieden iedere stap lichtheid en energie. Tegelijkertijd absorberen ze schokken en beschermen ze jouw voeten.